Sony победи хакерите!!!
 Вчерашната новина, че компанията Sony най-сетне е издействала от съда пълна и постоянна забрана за известния хакер Джордж Хоц ще сдържа хакерската общност от бъдещи посегателства над конзолата PS3. Така твърди известният анализатор Майкъл Пахтър, представител на финансовата къща Wedbush Morgan.

Пахтър, който е бивш адвокат, смята, че решението на съда е точно това, което японската компания е искала.

"Да, това е победа за Sony! Пълната забрана най-простичко означава, че Geohotz няма да се занимава никога вече с това. Подобен развой на събитията бе особено желан от Sony, защото компанията искаше да покаже на останалите хакери, че ще бъде безкомпромисна към всеки един", казва Пахтър.

Анализаторът е уверен, че съдебното решение ще има сдържаща сила срещу други ентусиасти.

"Убеден съм, че повечето хакери ще разберат опасността от съдебно преследване и свързаните с него разходи и това ще ги възпре - поне в онези държави, където се зачита правото на интелектуална собственост".

На свой ред японската компания изрази задоволство от развитието на случая.

"Радваме се, че този спор е в миналото. Мотивацията ни за съдебното дело бе свързана с нуждата да защитим нашата интелектуална собственост и нашите клиенти. Вярваме, че пълната забрана постига точно това", коментира правният съветник на Sony Райли Ръсел.
Разглеждан(а) : 1 пъти!