Сервиз и Гаранция


Гаранция и сервизно обслужване


Всички продукти, предлагани в Елкомп-68 онлайн магазина са нови, с гарантиран произход от официалните вносители и представители за конкретната марка за България или региона, освен ако в описанието на продукта изрично не е отбелязано друго. Стандартният гаранционен срок започва да тече от момента на изпращане на пратката и ще го намерите на страницата с информация за конкретния продукт, както и на гаранционната карта, която ще съпътства вашата поръчка. При възникване на гаранционни или извънгаранционни проблеми можете да се обърнете директно към нас, като донесете или изпратите проблемния продукт директно в нашия офис. За улесняване на обслужването или специфични проблеми е възможно да се наложи да се обърнете към съответния официален сервизен център, като при наличието на такава възможност към стандартната гаранция ще намерите и необходимата допълнителна информация.

Извънгаранционен сервиз


При възникване на проблем с продукт, закупен от онлайн магазина, дори след изтичането на неговия гаранционен срок е възможно той да бъде отстранен от нашия сервиз. Преди да донесете или изпратите проблемен продукт за извънгаранционна поддръжка, задължително се консултирайте с нас, за да ви посъветваме дали ремонта е възможен и какви са финансовите условия. Сумата, която ще трябва да заплатите за ремонта зависи от вида на конкретния проблем и трудността за неговото отстраняване, като преди да бъдат извършвани каквито и да е ремонтни дейности и/или подмяна на компоненти ще бъдете информирани и ще ви бъде поискано разрешение. Възможно е сервизният център да поеме ремонт и на продукти, закупени от друга фирма за извънгаранционен ремонт, но в такъв случай не гарантираме, че ще можем да поемем заявката и дали ще е възможно да извършим необходимата ремонтна дейност.

За продуктите с международна гаранция


Някои от предлаганите в онлайн магазина продукти се продават с международна гаранция, а за други е възможна опция за допълнително разширяване на стандартното гаранционно обслужване. Това се отнася най-вече до мобилните компютри, които по подразбиране най-често се използват по време на пътуване в друга държава, но е възможно да важи и за други конкретни предложения в продажба. Ако не желаете да изчакате завръщането си в страната, и ви е необходима спешна реакция, може да потърсите оторизираните сервизни центрове в съответната страна. За да може да се възползвате от международната гаранция е необходимо да носите документ за покупка на лаптопа и евентуално допълнителни материали, които сте получили при покупката. Всичката необходима информация за международната гаранция и нейното прилагане може да намерите в документацията, която получавате с продукта. Там най-често ще откриете и телефони и адреси на официални центрове за поддръжка в различни страни, като допълнително такава информация може да получите и на официалния сайт на производителя. При възникване на проблеми или въпроси можете да се свържете и с нас, като ние ще се опитаме да ви укажем максимално съдействие за тяхното бързо отстраняване.