18 факта за технологиите, които вероятно не знаете
 
Дори да сте с много висок коефициент на интелигентност (IQ), да имате висше образование или ако сте IT гуру, все още си остава твърде вероятно, да не сте чували нито един или повечето от следните факти. Някои от тях ще се променят вероятно с течение на времето, но повечето ще останат в историята.(1) Средностатистическият компютърен потребител примигва около 7 пъти в минута. А това е по-малко от половината примигвания, в сравнение с нормалните… 20 в минута!

(2) Макар и все още масово използван и модерен, e-mail-ът в този си вид съществува далеч преди да се появи World Wide Web (www) или графичният вид на сайтовете, който ползваме днес.

(3) Къщата в която живее основателят на Microsoft, Бил Гейтс, е проектирана с помощта на… компютър Apple Macintosh!


(4) В кутията на всеки оригинален Macintosh от началото на тази легендарна серия компютри (1982 г.) ще намерите гравирани подписите на всички членове на екипа от онова време, включително на Стив Джобс.

(5) Първата компютърна мишка е изобретена от Дъг Енгелбарт през далечната 1964 година. Била е направена от дърво.

(6) За един стандартен работен ден върховете на пръстите на средно натоварен въвеждащ текст служител изминават около 20 километра.

(7) Единственият американски щат, който можете да изпишете с букви, разположени само на един ред на клавиатурата, е Аляска (Alaska).


(8) В ebay.com на всяка кръгла секунда се извършват парични транзакции на стойност около 680 щатски долара.(9) Домейн имената в интернет нарастват като брой с около един милион всеки месец.

(10) Знаете ли какво е общото между HP, Google, Microsoft и Apple? Всички тези гигантски компании са основани и са започнали работата си в… гаражи!

(11) Името на домейна www.youtube.com е регистрирано на 14 февруари 2005 година.

(12) Една от професиите в световен мащаб, които нарастват най-бързо като брой търсени служители е компютърен програмист.

(13) За първи път банер реклама е използвана в интернет през 1994 година.(14) В началото на 2012 година към интернет е имало около 17 милиарда свързани устройства.

(15) Една на всеки 8 семейни двойки в САЩ е срещнала за пръв път половинката си в интернет.

(16) Можете да спечелите минимум 500 долара, ако намерите начин за хакване на фейсбук страница и се свържете с компанията за да споделите идеята си.

(17) В световен мащаб вече съществуват над 1.06 милиарда регистрирани акаунта за услугите с моментални съобщения, като Skype, ICQ, Yahoo Messenger и т.н.

(18) Microsoft притежава патент за... отваряне на нов прозорец след кликане на хиперлинк. Той е издаден още през 1985 година.

ИзточникЛ: hicomm.bg
Разглеждан(а) : 1 пъти!