Adobe Flash Player 11 добавя хардуерно ускоряване за 3D графика и 64-битова поддръжка
 
Най-новият голям ъпдейт в популярната платформа за визуализация на Adobe - Flash Player 11 – вече е официален факт.

Както обеща преди точно 2 седмици, компанията Adobe днес обяви официално излизането на Flash Player 11 – най-новия голям ъпдейт в своята популярна платформа за визуализация. Водещ акцент на анонса е, разбира се, технологията за хардуерно ускоряване на 2D и 3D графика. В случая тя е наречена Stage 3D API (кулминацията на т.нар. Molehill проект) и се очаква да позволи на разработчиците да създават много по-зрелищни гири на базата на Flash (като тази на скрийншота).Друго сериозно подобрение е добавянето на поддръжка за всевъзможни 64-битови процесорни архитектури и софтуерни платформи. Казано иначе, това означава, че най-после ще можем да използваме Flash Player на 64-битови операционни системи и, което е даже по-важно, на 64-битови браузъри.
Освен това Adobe Flash Player 11 добавя също поддръжка за H.264 енкодинг и JSON. Т.е. Flash-базираните приложения ще могат да кодират видео съдържание от камери във видеоформата H.264/AVC, който позволява по-добро компресиране и по-високо качество. Вградената поддръжка за JSON пък ще позволи на уеб-разработчиците да импортват и интегрират JSON данни в своите създавани на базата на Flash приложения и да ги манипулират с минимални усилия посредством ActionScript.
Новият Adobe Flash Player 11 би трябвало вече да е достъпен за сваляне във версии за Windows, Mac OS X и Linux от официалната уеб страница на разработчика.

pcworld.bg


Разглеждан(а) : 2 пъти!