"Алфа" готви малко купе със задно задвижване
 
04.02.2011 11:04
Моделът ще е изключително лек, като същевременно ще има двигател с около 250 к.с.
През следващата година "Алфа Ромео" планира да пусне достъпно купе със задноразположен мотор и задвижване на задния мост. Очаква се името на автомобила да е 4C GTA.
Студийната разработка на бъдещия сериен модел по всяка вероятност ще види бял свят на автосалона в Женева през март.
Вътрешни източници опровергаха слуховете, че дизайнът ще е дело на "Пининфарина" и твърдят че външността на новото купе ще е създадена в дизайн-центъра на компанията в Торино.
За помощ в разработката на колата италианците са сключили партньорско споразумение с "Далара" - фирма, занимаваща се с производство на състезателни болиди.
По предварителни данни, "Далара" ще подготви за бъдещото купе карбоново купе с алуминиеви подрами.
В разработката на купето се е включила и компанията KTM, която изглежда е предоставила платформата на модела си X-Bow.
По-рано се говореше, че създаване на съвместен родстър с KTM планира марката "Абарт", която прави спортни версии на модели на "Фиат".
Широкото използване на алуминий и карбон в конструкцията на малкото купе ще позволи да се осигури ниска маса на колата от порядъка на 850 кг.
Очаква се, че 4C GTA ще има 1,8-литров, 4-цилиндров бензинов двигател с директно впръскване на горивото и мощност над 250 к.с.
Това означава относителна мощност на колата от 3,5 кг на конска сила, което е по-добър показател от този на "Порше Кайман S", например (3,98 кг/к.с.)
Италианците планират производството на 20-25 хил. коли годишно в рамките на следващите пет години. Цената на автомобила ще е около 40 хил. евро.
Разглеждан(а) : 1 пъти!