Apple зашемети с таблет с огромна резолюция
 
След няколко месеца спекулации около новия продукт на технологичния концерн Apple, в сряда на специално събитие в Yerba Buena Center в Сан Франциско компанията заяви, че ще пусне на пазара нов iPad с 9,7-инчов „ретина“ дисплей, предаде Ройтерс.

Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук се качи на сцената, за да демонстрира новия продукт. „По много начини iPad промени преносимите компютри и представи нови предизвикателства“, заяви Кук. "Това е новият iPad! Изненада!". С тези думи Кук представи новото устройство, пише dnes,bg.Устройството разполага и с нова камера, разположена в задната част с 5-мегапикселов сензор и със странична подсветка. Камерата може да снима и видео с резолюция 1080p. По подобие на iPhone 4S и при новия iPad клиповете ще се стабилизират.

Новата операционна система на iPad ще включва и бутон за микрофон, с който всеки ще може да диктува имейли (вероятно посредством Siri).

Новата 4G LTE връзка ще дава възможност за трансфер от 21Mps при HSPA+ мрежи, 42MBbps при DC-HSDPA и 73Mbps при LTE, но тези скорости са теоретични.

iPad HD излиза на пазара на 16 март в САЩ, Канада, Великобритания, Франция, Германия, Швейцария и Япония. От днес устройството е налично за предварителна поръчка. 16-, 32- и 64-гигабайтовите версии ще струват съответно 499, 599 и 699 долара. За версия с 4G LTE се плаща малко повече – 629, 729 и 829 долара.

Източник: kaldata.com

Разглеждан(а) : 1 пъти!