ASUS Eee Pad Transformer Prime – таблетът с 4 ядрен процесор и 18 часа работа на батерия
 
На фона на всеобщата мания, която се вихри през тази година около най-модерните устройства – таблетите, може да ви се струва, че трудно може да се покаже нещо ново и интересно. Но грешите. Ако има таблет, който смело може да се изправи срещу лидерството на iPAD, то новото предложение на Asus е вероятно най-близо до определението iPAD killer.
Официално ASUS Eee Pad Transformer Prime бе представен преди броени часове на конференцията AsiaD: All Things Digital. Tаблетът има четириядрен мобилен процесор NVIDIA Tegra 3 (Kal-El), но освен това най-ново поколение процесор от NVIDIA, той се има още ексклузивна мобилна док-станция, съчетавайки красота и мощност. Неслучайно неговият предшественик ASUS Eee Pad Transformer е един от водещите продукти в номинациите за Продукт на годината на нашето издателство.Новият
Новият Transformer Prime има подобрени възможности за мултимедийно представяне, изключително тънък метален корпус, аудио-технология ASUS SonicMaster, 8-пикселова основна камера с авто-фокус и LED светкавица и живот на батерията до 18 часа при съчетанието на таблета с мобилната док-станция.
Transformer Prime е тънък само 8.3мм и е единственият метален таблет с тегло от 586 грама. Металният корпус е направен от алуминий.
Да се върнем на процесора... Той е четириядрен, но какво е тази мощ без добра видеокарта? Е, под корпуса ще откриете нова 12-ядрена GeForce® видеокарта и vSMP технология, осигуряващи най-бързото таблет-преживяване при multitasking, web browsing, full HD video playback и, разбира се, игри.Кристален образ, наистина

Ако при Eee Pad Transformer зрителният ъгъл е 176 градуса, а IPS дисплеят e защитен с Corning® Gorilla® Glass, то Transformer Prime може да се похвали и с подобрен Super IPS+ дисплей с по-големи възможности за увеличаване яркостта на екрана, което улеснява четенето навън. Предната камера е 1.2MP и позволява видео-конферентна връзка, докато задната 8-мегапикселова камера с авто-фокус и LED светкавица прави брилянтни снимки, благодарение на апертура F2.4, CMOS сензор и touch-to-focus за настройка на дълбочината и редуциране на околния светлинен шум. За пръв път с камерата на таблет може да се снима 1080p full-HD видео.Звукът също е кристален

Аудиото на Transformer Prime впечатлява с вече прочулите се яснота и абсолютно точна акустика на технологията ASUS SonicMaster. Системата произвежда кристално чист звук с широк спектър и редица подобрения, които не се срещат в никой от присъстващите на пазара таблети.

Още подробности

Transformer Prime ще се предлага в два модела – съответно с 32GB и 64GB включена памет, заедно със слот за микро SD карта, 3.5 мм. аудио жак и микро HDMI порт. Не можем да подминем и функцията, която дава името на Transformer Prime – това е мобилната док-станция. Нейният иновативен и удобен дизайн безпроблемно осигурява на потребителя клавиатура, тъчпад и неограничени възможности за допълнителен хардуер. Батерията на таблета издържа до 12 часа, а в съчетание с мобилния док става цели 18 часа, възможно най-дългия период за таблет до момента.

hicomm.bg
Разглеждан(а) : 15 пъти!