ASUS направи заздравен таблет за безпощадна бизнес употреба
 
NVIDIA Tegra 2-базираният таблет ASUS TOUGH-ETBW11AA е със силно заздравен корпус, контруиран главно за употреба в тежки работни условия.

Макар и да изглеждат горе-долу еднакво, напоследък таблетите започват да се появяват във все по-разнообразни превъплъщения, компанията ASUS е на път да ги вкара и в сравнително неизследвания от този тип устройства сегмент на бизнеса, работещ в трудни за техниката условия. Това ще стане през ноември, когато ASUS трябва да представи официално нов заздравен таблет модел, ориентиран именно към споменатия бизнес сектор – устройство, което все още няма търговско наименование, а засега носи въздългото обозначение TOUGH-ETBW11AA.

Въпреки енигматичната буквено-цифрова поредица, нейната първа част недвусмислено изтъква най-важната особеност на новото устройство – високото ниво на защита от негативни външни въздействия (tough = здрав, жилав, издръжлив). Според наличната информация, новият модел е също така водонепроницаем и защитен от проникване на прах.

Иначе в таблета ASUS TOUGH-ETBW11AA се използва, общо взето, позната хардуерна комбинация от платформа и компоненти. Тя включва 7-инчов сензорен дисплей с резолюция 1280x800 точки, 2-ядрена мобилна "система в чип" NVIDIA Tegra 2, вградена флаш памет за инсталации и съхранение с капацитет 16 GB, разширяема посредством microSD карти, 5-мегапикселова камера на задния панел, GPS модул и адаптери за безжична 802.11 b/g/n Wi-Fi и Bluetooth връзка. Логичен е и изборът на операционна система, която в случая е Google Android 3.2.
Отбелязва се също, че устройството освен това поддържа високоскоростните комуникационни стандарти WiMAX и 3G. Таблетът ASUS TOUGH-ETBW11AA е с размери 215 x132 x22,2 мм и тегло 620 г, и е окомплектован с батерия с капацитет 7400 mAh, чиято издръжливост обаче не се уточнява. Засега не се уточнява и цената, която очевидно ще научим към ноември.


Разглеждан(а) : 2 пъти!