Бъдещето: гъвкави смартфони и компютри
 
Канадски учени създадоха уникално устройство на базата на E-Ink
PaperPhone прави всичко, което може един обикновен смартфон, но се отличава с гъвкавия си E Ink дисплей с диагонал 9,5 см
Не един и двама специалисти се изкушават да предсказват бъдещето на компютрите и смартфоните. Поредната прогноза идва от група канадски учени.
Екипът на Роел Вертегаал представи наскоро работещ прототип на гъвкав смартфон, наречен PaperPhone. Устройството прави всичко, което може един обикновен смартфон, но се отличава с гъвкавия си E Ink дисплей с диагонал 9,5 см.
„Това е бъдещето. Всичко ще изглежда така в близките пет години”, казва Вертегаал, ръководител на Human Media Lab към Queen’s University, където е създадено устройството.

PaperPhone е по-удобен от класическите смартфони, като се започне с това, че приема формата на джоба, в който се поставя, поясняват неговите създатели в публикация на университетския сайт.
Прототипът е подходящ за разговори, четене на е-книги, слушане на музика и водене на бележки. Страниците се прелистват с много по-естествени движения, отколкото натискането на бутони. При рисуване по екрана потребителят изпитва усещане, максимално близко до това при рисуване с молив на лист хартия.
Източник:www.technews.bg
Разглеждан(а) : 1 пъти!