Бъдещето на футболните предавания през „очите“ на HoloLens
 

В поредно рекламно видео за възможностите на VR шлема HoloLens компанията Microsoft показва впечатляващо ниво на допълнената реалност. Засега то е само концепция, но скоро ...кой знае? ...

Виртуалната добавена реалност скоро ще е част от ежедневието ни. И няма как да е иначе, след като за тази кауза работят някои от най-големите ИТ компании на планетата, сред които е и Microsoft. А нейният поглед в бъдещето определено е интересен, както може да се види в поредното фирмено видео, в което фенове на американския футбол едва ли не слизат на терена с помощта на VR шлема Microsoft HoloLens.Поредното видео с демонстрация на възможностите на HoloLens, в което авторите си фантазират на тема превръщаане на дневната във футболен стадион, е показано в рамките на поредното колективно обсъждане за предстоящия юбилеен мач Super Bowl 50, чийто спонсор е и Microsoft.По-интересното за хай-тек феновете обаче е впечатляващото ниво на допълнената реалност, която компанията от Редмънд показва на това рекламно клипче. И това е слабо казано. В този си вид концептуалният сценарий предвижда не само виртуално разширяване на размерите на телевизора за изобразяване на по-голяма част от сстадиона, но дава и възможност за точно 3D възпроизвеждане на самия садион въху проста масичка за списания, на която могат да се гледат интерактивни повторения на моменти от играта от различни ракурси. Едновременно с това могат да се преглеждат статистики и подробности за играчите, при това по не по-малко зрелищен начин. Вижте сами:

Може би скоро ще разберем по-точно какви са възможностите на HoloLens. По план доставките на VR шлема на Microsoft за разработчици трябва да стартират през първото тримесечие на настоящата година, като цената на устройството ще е (не)скромните $3000.Източник :
PC Word


Разглеждан(а) : 4 пъти!