Doxie One - олекотена версия на портативния скенер Doxie Go
 
Преди повече от година ви представихме компактен портативен скенер на име Doxie Go, който можеше да се синхронизира с iPad и iPhone. Сега полезното устройство се снабди с наследник, който, накратко казано, побира по-малко и по-слаби спецификации в по-ниската си цена. Новият скенер се нарича Doxie One и се продава на цена от $149.

За разлика от предшественика си, Doxie One няма вградена презареждаща се батерия, нито USB слот, за да сканира директно към USB флаш драйв устройства. Няма вградена памет и не поддържа резолюция от 600dpi. Въпреки това, Doxie One съвсем не е за изхвърляне. Най-малкото, максималната му резолюция от 300dpi е предостатъчна за обикновения потребител.

Скенерът може да сканира една страница с размер А4 за 8 секунди, като готовото изображение се записва върху SD картата. Има няколко опции за прехвърляне на изображението: или с прехвърляне на картата в компютъра или с използването на USB кабела (тази опция важи обаче само за Мас). Doxie One работи с четири АА батерии, а, когато не сте на път, можете да го включите и към електроразпределителната мрежа.източник: Kaldata.com
Разглеждан(а) : 2 пъти!