"Епъл" показа iPhone 4S вместо Петицата
 
Основните разлики с предшественика: по-мощен процесор; подобрена антена; 8-мегапикселова камера, подобрения в софтуераАмериканският технологичен гигант "Епъл" представи новия си iPhone 4S.
Това е подобрена версия на четвъртото поколение от смартфона на компанията, с по-мощен процесор и нова система гласови команди.
Повечето фенове на марката и пазарни анализатори очакваха обаче компанията да представи по-сериозно нововъведение, чисто новата версия iPhone 5.
На външен вид iPhone 4S силно прилича на предшественика си iPhone4 4, който излезе през 2010 г.
Основните нововъведения са по-мощен микропроцесор: новият dual-core A5 е два пъти по-мощен от предшественика си и 7 пъти по-бърз при обработката на графика; подобрена антена, 8-мегапикселова камера, както и някои подобрения в софтуера.
Новото устройство ще се продава от идната седмица в седем страни, сред които САЩ, Канада и Франция. Цената му с абонамента ще е между 199 (за 16-гигабайтовия модел) и 399 долара (за модела с 64 ГБ памет).
Програмата "Сири", например, е с доста футуристични функции и отговоря на въпроси като "ще ми трябва ли чадър през уикенда", "какво е движението в района", или пък си отбелязва команди като "напомни ми да се обадя на мама като пристигна в къщи".
Aкциите на "Епъл" паднаха с 3,23% до 362,51 долара.
Анализаторите са разочаровани, че компанията не е представила iPhone 5, съвсем ново поколениe на устройството, а вместо това е показала подобрена версия на сега актуалното.
iPhone 4S излиза на пазара на 14 октомври. Поръчки за него в САЩ се приемат от този петък.

vesti.bg
Разглеждан(а) : 1 пъти!