Firefox 7 е по-лек и по-бърз
 
Firefox 7 вече е готов за сваляне. Новата версия изисква значително по-малко памет и обещава осезаемо по-висока скорост, преди всичко при много отворени подпрозорци.
Разработчиците на Mozilla са интегрирали във Firefox 7 няколко основни подобрения. Към тях спада и оптимизирано управление на паметта, което ще понижи потреблението на памет на браузъра с 20 до 50 процента в сравнение с предишната версия. Същевременно промените ще редуцират прекъсванията в браузъра.
Колкото по-дълго работи Firefox, толкова повече памет заема браузъра. Това се променя с Firefox 7, благодарение на Грегор Вагнер, който е преработил Garbage Collection на Firefox. На равномерни откъси от време колекцията се изпразва. Така неизползваната вече памет се освобождава отново.
Освен това Firefox 7 ще стартира значително по-бързо. Инсталирана е и нова графична система. Тя ще ускори значително възпроизвеждането на уеб-съдържания. Azure прилича на Microsoft Direct2D.
Ускорена е и Firefox Sync: браузърът ще сравнява данните значително по-бързо със сървъра на Mozilla, когато се променя отметка или парола.
mytech.bg
Разглеждан(а) : 1 пъти!