Firefox 7 идва до седмица
 
Mozilla съобщава, че следващата 7-ма версия на Интернет браузъра им с отворен код трябва да се появи до седем дни. Интересното е, че Firefox 7 се очаква да бъде най-значителния ъпдейт на браузъра след появата на Firefox 4. Какво можем да очакваме?
Значително оптимизиране на използването на паметта. От появата на Firefox 4 това е проблем, който Mozilla са решили да прекратят - в новата версия консумацията на памет ще е между 20 и 50 процента по-ниска в зависимост от различните ситуации.
Firefox 7 изоставя "http://" от адресната лента. С идеята URL-тата да са по-кратки и по-запомнящи се, Mozilla ще премахнат "http://" от адресната лента, но подсигурените "https" адреси ще се виждат. В допълнение, домейна ще е осветен в черно, а останалата част от URL-то ще е леко бледа.
Телеметричен add-on ще докладва за консумацията на памет и производителността на браузъра директно към Mozilla. Потребителите на Firefox 7 ще могат да помагат за развитието на браузъра, като изпращат анонимни данни по производителността, включително консумация на памет, натоварване на системата, стабилност и прочее, директно на Mozilla.
Хардуерно ускорение за HTML5 Canvas на Windows. Ползващите Windows Vista, 7 и 8, ще забележат значително ускорение на Canvas рендерирането на анимации, тъй като Firefox 7 ще използва хардуерно ускорение през Direct2D за тези HTML5 анимации.
Firefox Sync. Производителността на Firefox Sync ще бъде осезаемо подобрена при синхронизирането на нови буукмаркове и пароли.
Източник : pcworld.bg
Разглеждан(а) : 6 пъти!