GIGABYTE представи своя версия на видеокартата GeForce GTX 550 Ti с охладител WindForce 2X
 
Компанията GIGABYTE Technology представи своя алтернативна версия на видеокартата GeForce GTX 550 Ti с фабричен овърклок, получила името GV-N550WF2-1GI. Продуктът има обичайната синя печатна платка под шината PCI Express 2.0 x1 и е базиран на 40-нм графичен чип GF116 със 192 ядра CUDA. Моделът е оборудван с 1024 MB видеопамет от стандарт GDDR5 със 192-битов интерфейс, а честотната формула за графичния чип/шейдърния домейн/паметта е 970/1940/4200 MHz. На задния панел на видеокартата се наблюдава присъствие на DVI, D-Sub и HDMI портове (последният има специално позлатено покритие).

Картата може да се похвали с използването на висококачествени Ultra Durable 2 компоненти, като в частност, продуктът се характеризира с ниско топлоотделяне и наличие на МОП-транзистори с ниско съпротивление в открито състояние (RDS(on)), дросели с феритни сърцевини, характеризиращи се с ниски загуби и подобрена устойчивост на корозия, както и кондензатори с твърди електролити, славещи се с висока стабилност, надеждност и дълъг живот.За охлаждането на представената видеокарта е отговорен оригиналния по конструкция фирмен двуслотов охладител WindForce 2X, оборудван с алуминиев радиатор, две медни топлинни тръби и два PWM вентилатора.

Освен това, адаптерът е съвместим с DirectX 11 Shader Model 5.0 и поддържа фирмените технологии на NVIDIA: CUDA Technology, PhysX Technology, 3D Vision Surround Technology и 2-Way SLI Technology.

За стойността и датата на пускане на новата видеокарта GV-N550WF2-1GI все още няма информация.

източник:
kaldata.com
Разглеждан(а) : 2 пъти!