Google отвори услугата Google Wallet
 
След месеци на тестове най-сетне виртуалният мобилен портфейл Google Wallet е факт. Google отвори услугата за потребителите в САЩ и пусна първата версия на едноименното приложение за даунлоуд. Засега то може да работи единствено в мрежата на телекома Sprint и то на 4G версията на Google Nexus S смартфона. Софтуерът може да бъде свален ръчно, но се предвижда автоматичен over-the-air ъпдейт, който ще стане постепенно достъпен.
Какво представлява Google Wallet? Това е приложение, което ви позволява чрез NFC технологията да се разплащате безконтактно с помощта на кредитните си карти и своя Android смартфон. Освен това то интегрира вашите персонални Google Offers предложения, а в него могат да се въвеждат и т.нар. loyalty cards (карти с отстъпка и специални предложения за лоялни клиенти). Предвижда се в бъдеще Google Wallet да съхранява бордовите ви карти (за полети), билети и карти за градски транспорт, които отново ще се използват през NFC. Приложението се заключва с PIN код за по-голяма сигурност.
Засега Google Wallet работи само със Citi MasterCard кредитни карти. Т.е. засега това е единствената кредитна карта, която може да има и виртуален дубликат за вашия Google Wallet. Към програмата обаче са проявили интерес още Visa, Discover и American Express. В случай че кредитната ви карта не е MasterCard към Citi, можете да добавите информацията за нея към т.нар. Google Prepaid Card (предплатена карта на Google). От Google посочват, че всички, които регистрират своята Google Prepaid Card до края на годината ще получат 10 долара бонус към нея.
Засега не е ясно кога и дали услугата ще стане достъпна първо за другите телекоми в САЩ, за други модели телефони и за останалия свят.

vesti.bg
Разглеждан(а) : 11 пъти!