Хакнете Kinect и спечелете 2 хил. долара
 
Едно е сигурно - Kinect е на пазара едва от няколко дни, но за него се говори непрекъснато в гейм индустрията. Поредната новина за новия контролер обаче е доста интересна, защото идва от компанията Adafruit Industries, която предизвиква всички знаещи и можещи да хакнат Kinect.

"Нашето предизвикателство е насочено към всички кандидати, дори и ако са служители на Microsoft. Хакнете устройството, напишете драйвери с отворен код за него, документирайте работата си и направете малка апликация за демонстрация. Наградата, която ччовекът или групата, справила се със задачата е 1 000 долара!", се казва в изявлението на Adafruit.

От централата на Microsoft веднага реагираха като заявиха, че "компанията не одобрява и насърчава модификациите на собствените си продукти".

"В Kinect има множество хардуерни и софтуерни защити, които не позволяват да си играете с него. Ще продължим да развиваме тези защити и да работим със силите на закона, за да попречим на модификациите", каза говорител на компанията пред сайта CNET.

Отговорът на Adafruit - наградата бе увеличена на 2 000 долара!
Разглеждан(а) : 8 пъти!