Intel готви евтина версия на Thunderbolt
 
Thunderbolt контролерите се очертават като светло бъдеще за РС и лаптоп компютрите със своите невероятни възможности и затова не е чудно, че чуваме новини за нови техни разновидности. На IDF 2011 Intel представи на света на ...

Thunderbolt контролерите се очертават като светло бъдеще за РС и лаптоп компютрите със своите невероятни възможности и затова не е чудно, че чуваме новини за нови техни разновидности. На IDF 2011 Intel представи на света на следващото поколение на тези контролери. Корпорацията заяви, че те ще се появят през следващата година, когато започнат доставките на Ivy Bridge чиповете. Контролерите ще носят кодовото име Cactus Ridge.
Ако слуховете се окажат верни, от Intel готвят и трети, много по-малък контролер, който трябва да влезе в серийно производство преди края на 2011-а година и да започне да се продава в началото на 2012 г. Неговото кодово име ще бъде Port Ridge и ще бъде модел с ниска цена и ниска мощност, който ще поддържа един 10Gbps двупосочен канал. Чипът ще бъде с леко орязани възможности в сравнение с оригинала, но ще е идеален за малки мобилни устройства. Port Ridge ще бъде с най-малки размери в сравнение с всички контролери - 5x6мм.
vesti.bg
Разглеждан(а) : 1 пъти!