Intel готви нов процесор Celeron с ниско TDP
 
Нов мобилен процесор скоро ще се присъедини към колекцията от микрочипове на Intel за ноутбукове. Процесорният гигант планира да пусне бюджетен модел CPU с невисока стойност на TDP и съответно по-ниска консумация на електроенергия. Името на новия процесор е Intel Celeron Mobile ULV 867, анонсът на който е планиран за първото тримесечие на 2012 година.
Мобилният процесор Intel Celeron 867 ще получи две изчислителни ядра с тактова честота 1,3 GHz и TDP 17 вата. Този микрочип ще замени модела Celeron 857. Героят на нашата статия може да се похвали с наличието на интегриран видеочип Intel HD с честота 350 MHz.За процесора Intel Celeron 867 може да се каже, че е произведен по 32-nm технологичен процес, има 2 MB кеш-памет и поддръжка на модули оперативна памет от стандарт DDR3-1333 MHz. Що се отнася до цената на Intel Celeron 867, то тя ще бъде около $ 134.
Напълно е възможно евтиният процесор на Intel с ниска консумация на електроенергия да се използва в производителните ултрабукове от начално ниво. Нека да отбележим, че компанията Intel не планира да преустанови производството на мобилните процесори под марката Celeron. През втората половина на следващата година се очаква да видим първите Celeron процесори, базирани на 22-nm архитектура Ivy Bridge.

kaldata.com
Разглеждан(а) : 2 пъти!