Как Acer направиха революция на пазара за ултрабуци
 
Acer току що представиха най-новия си ултрабук Acer Aspire Timeline Ultra M3. Това е много по-важна новина, отколкото може би изглежда на пръв поглед. От Cnet.com, поне, смятат, че този ултрабук ще постави началото на една нова подкатегория в този технологичен клас - ултра тънки ноутбуци с големи екрани и мощни графични процесори.

M3 е един от малкото ултрабуци на пазара, който има 15-инчов екран. Повечето модели, които могат да се намерят по магазините, в момента имат или 14-инчови или дори по-малки екрани - фактор, който спира една част от потребителите от покупката на такова устройство. Въпреки по-големия си размер, обаче, новият ултрабук на Acer си остава също толкова тънък, колкото и предишни техни модели - 0,8 инча.

Размерът, обаче, не е единственото нещо, което отличава M3 от останалите ултрабуци. Това е първият продукт от тази категория, който работи с новите графични процесори на Nvidia, произведени по 28-нанометров процес - "Kepler" GT 640M. Този чип има 384 процесорни ядра, но размерите му са по-малки от тези на останалите графични процесори използвани досега в ултрабуците.Новият ултрабук на Acer е толкова мощен, че, според хората, които са го тествали, може без проблем да зарежда играта Battlefield 3. Освен с игрите, обаче, той се справя също толкова добре и с обработването на видео и снимки. От Cnet.com смятат, че M3 не само ще продава добре, но и че ще стимулира останалите производители да предложат на пазара подобни по възможности и размери ултрабуци. Нищо чудно, скоро Apple също да представят 15-инчов MacBook Air с мощен графичен процесор.

Източник: kaldata.com
Разглеждан(а) : 3 пъти!