Как да запазим батерията по-дълго
 
Постоянното зареждане е досадно, ето няколко съвета как да избегнем това - доколкото е възможно, представени от Digital.bg
В ежедневието ни, контролирано до голяма степен от новите технологии, продължителността на работата с нашите устройства е от първостепенно значение.
За да не се налага да зареждате постоянно смартфона, таблета или ноутбука си, трябва да пестите от енергията, която той изразходва.
Съществуват много различни начини да "спестите" от живота на батерията.
Като цяло тя има най-продължителен живот при устройствата с по-малки дисплеи или когато е снабдена с допълнителни клетки.
Ако въпреки това нямате намерение да подменяте устройството си, а искате да го ползвате пълноценно, ето няколко съвета за пестене на неговата енергия.

1. Зареждане и поддръжка
В случай че си купувате по-стар модел телефон или мобилен компютър, неговата никелова батерия се нуждае от пълно изтощаване и зареждане още при стартирането на устройството.
Ако пък ноутбука ви е непрестанно включен в електрическата мрежа, тогава е най-добре да извадите батерията и да я използвате само в случаите, когато ви е необходима.
Също както потребителите, така и мобилните устройства функционират най-добре в оптималната за тях среда. Излагането на твърде високи или ниски температури намалява живота на батерията.
Почиствайте устройствата редовно и ги пазете от прегряване.

2. Използвайте настройките на устройството
Всяко устройство има собствен енергоспестяващ план, който изключва дисплея след зададен брой минути или го потъмнява, за да не хаби ненужно енергия.
Най-лесно е да затъмните сами дисплея, както и да намалите звука.
Освен това може да настроите устройството така, че да не използва твърдия диск, ако не работите с него по-продължително време.

3. Допълнителни операции
Смартфоните, свързани с компютър, не изразходват никаква енергия.
Ноутбуците обаче, които са свързани с всякакви периферни устройства изразходват по-бързо енергията си, затова премахнете всички мишки, преносими памети и музикални плейъри, ако може да работите и без тях.
Не играйте игри и не използвайте сложни приложения, по възможност, ако искате да запазите смартфона или таблета си активен за по-дълго време.
В отделни случаи подобряването на оперативната памет може да доведе и до повишаване на живота на батерията.

digital.bg
Разглеждан(а) : 5 пъти!