LED лампите ще имат IP адреси
 
Скоро към интернет ще бъде свързано и LED осветлението. Компанията NXP създаде чип, който интегрира светодиодни или компактни флуоресцентни лампи, на всяка от които може да бъде присвоен IP адрес. Целта е лампите да се свързват в мрежа и да се управляват дистанционно.
Всеки „светещ IP-адрес” може да се управлява отделно, като се регулира неговата интензивност на светене, цветна температура и други параметри
GreenChip ще позволи на потребителите да управляват осветлението чрез своите смартфони, персонални компютри или други устройства с достъп до интернет. Това става с помощта на специален софтуер, разработен от NXP.
Всеки „светещ IP-адрес” може да се управлява отделно, като се регулира неговата интензивност на светене, цветна температура и дори зависимостта от външната светлина, твърди разработчикът.
Технологията на NXP несъмнено има огромен потенциал. Можем да си представим бъдеще, в което домовете ни са пълни с управлявани дистанционно лампи, с широки възможности за регулиране на параметрите им.
Източник:www.greentech.bg
Разглеждан(а) : 3 пъти!