LG 4K UDTV 84" ни остави безмълвни...
 
По време CES 2011 от LG обраха овациите с чудовището LG 4K UDTV – 84-инчов телевизор с "ultra-high-defenition” качество. Явно HD-то не е достатъчно на корейския електронен гигант и затова той вдига летвата, използвайки 4K технология, и по този начин създава телевизор с разделителна способност до 3840х2160 пиксела.
Успоредно с този гигант бе представен и малкият му брат - 55-инчов OLED продукт, но на него май никой не му обърна внимание.
Та обратно към 84-инчовия гигант. 4K технологията прави картината в пъти по-качествена от тази на всички останали телевизори в момента, като използва неимоверно много хоризонтални линии, или по-точно 4520. Това е и причината този похват да получи името Ultra HD.Телевизора върви в пакет с всичките технологии на LG – Cinema 3D, Smart TV, както и с подобрена версия на дистанционното Magic Motion. А друга интересна способност на продукта е, че дори сигналът да е с качеството, недостатъчно за 4К образ, зрителите ще получат HD картина.
До тук, модерната технология беше използвана от Sony и JVC, а сега на ринга излиза и LG като следващият претендент в 4K категорията трябва да е Toshiba.
В същото време всички желаещи да закупят новия телевизор на LG ще трябва да изчакат неизвестен период от време, тъй като продажбите на джаджата започват по някое време, незнайно кога, през новата 2012 г.
За финал, пък, решихме да илюстрираме 4K технологията по най-достъпния възможен начин - със следната графика:Източник: bgiphone.com
Разглеждан(а) : 2 пъти!