Microsoft SideWinder
 
Няма фокус по отношение персонализацията и стабилността на една мишка, който SideWinder да не умее. Отделно яко радва на външен вид. Топ геймърската периферия на Microsoft е с обновен дизайн. Формите са по-ръбести, за да улесняват захвата. Окраски в червено и специални светлини придават зъл вид. Заедно със скрола, два от страничните копчета са от метал. Те са разположени едно под друго и са изпъкнали, защото тестовете са показали, че така се правят по-малко грешки, отколкото при хоризонталната подредба. Тъй като толкова специална мишка не се купува всеки ден, важен момент е издържливостта. Основните бутони са по-здрави, като се смята, че всеки от двата ще понесе към 9 млн. клика. Според Microsoft, това е два пъти повече от обикновеното.

Във външния вид най-големия гъдел обаче е екранчето. Заради него джаджата се рекламира като “първата в света мишка с дисплей”. Е, вярно, той е малък (изписва само 4 знака), които в случая се явяват достатъчни да се показва служебна информация, като макро настройките и текущата резолюция. Самата разделителна способност има три позиции – 400, 800, 2000dpi. За всяка от тях си има отделен бутон, така че прескачането става моментално, независимо в какъв момент от играта или работата с компютъра се намирате. Скоростта на пресмятане на изображението също е голяма - 7080 кадъра в секунда.

Петте основни копчета могат да се препрограмират, както и да се задават различни профили. В случая, по-любопитни са възможностите за настройка в хардуерно отношение. По-светлият пример на някои от най-запомнящите се джаджи в историята на гейминга и при SideWinder е възможна регулация на теглото. Допълнителните тежести се слагат в странично чекмедже на корпуса, като резултатът е увеличение на масата до 30 грама, на стъпки от по 5. По-голямата стабилност в определени ситуации е от решаващо значение, а системата ще отхвърли и колебанията при избор на подходящата за навиците ви мишка. Самите метални късове са съхраняват в специална кутийка, която служи и като ограничител на кабела. Тя е доста тежка, така че като се захване веднъж жицата, да не мърда нагоре-надолу. В нея се съхраняват и два комплекта от резервни крачета, които се поставят вместо оригиналните, в зависимост от нивото на сцепление с повърхността, което предпочитате. Ако и с всичко това не постигнете по-голяма точност, значи грешката вече не е в хардуера, а ви трябват повече тренировки

ОТ http://www.pcmania.bg
Разглеждан(а) : 2 пъти!