На скоростната права Linksys E3200
 
Моделът Linksys E3200 на Cisco е най-новото попълнение във високопроизводителната серия на компанията. Подобно на останалите модели от Е серията, Е3200 комбинира стилен дизайн с впечатляваща скорост, а черешката на тортата е лекотата и интуитивността, с която можете да го използвате. В момента E3200 е един от най-бързите двубандови рутери от всички модели, използващи технологията Wireless-N. Производителят му гарантира до 220 метра силен и стабилен сигнал на открито и до 40 метра в затворени помещения (варира в зависимост от позицията на му).

Светкавично бърз
Устройството разполага с четири Gigabit LAN порта и един Gigabit WAN на задния панел. До тях е бутонът за опцията Wi-Fi Protected Setup (WPS), както и USB 2.0 порт. Ако към последния закачите външен харддиск, можете да използвате настройките на рутера, за да го превърнете във файлов сървър. Нетипична и допринасяща за визията на модела черта е, че на предния панел липсват премигващите LED лампички. Вместо тях има една бяла линия, оформена като логото на Cisco, която премигва, след като рутерът бъде рестартиран – стои с постоянна светлина, когато всичко е наред.

Интуитивен
Лесно и бързо можете да създадете Guest network (достъпна само в 2.4 GHz честотата). Така в дома ви ще има две мрежи с различни имена и с еднаква скорост. Можете да определяте опциите за достъп в конкретен час от отделен компютър (например за контрол над децата и чат сесиите им в малките часове на нощта). А можете и по всяко време да проверите скоростта за пренос на данните.
Уеб интерфейсът на E3200 ви позволява да правите всякакви настройки. Това е стъпка напред, тъй като в предишните модели от Е серията част от функциите бяха достъпни само онлайн или само чрез сотфтуера в пакета на рутера – Cisco Connect. Самият приложен софтуер е много интуи­тивен и го препоръчваме на потребителите, които не са добре запознати с функциите на рутера за най-базисните настройки, като достъп до мрежата и създаване на връзки между отделните устройства, закачени за него: РС, лаптоп, смартфон, TV или друго.

hicomm.bg
Разглеждан(а) : 20 пъти!