Най-бързият принтер в света печата по 100 страници в минута
 
Фирмата Brother представи нов принтер, за който твърди, че е най-бързият в света. Моделът, който е някаква смесица между мастиленоструен и лазерен принтер, може да печата до сто страници в минута. Той е замислен главно за употреба в офиси, банки, копирни центрове и други.

Засега, обаче, няма никаква информация нито за името, нито за цената на устройството. Не знаем и кога ще бъде пуснато на пазара. Цялата тази мистерия около принтера накара някои да поставят под въпрос съществуването му, но, в последствие, в Мрежата се появи повече информация за него, включително видеоклипове, които показват как работи.Технологията, с която работи принтерът, е базирана на 21,5-сантиметрова печатна глава с не по-малко от 5198 дюзи. В принтера могат да се заредят различни видове хартия, които се подреждат, съответно, в различни чекмеджета. Устройството може да печата едновременно и от двете страни на листа, а печатната глава е неподвижна.

Според Brother, принтер от този тип може да намали на половина както разходите за печат на една фирма, така и въглеродния отпечатък на машината. Би било хубаво ако подобни устройства навлязат по-широко в бизнеса. Дали това ще стане скоро, обаче, засега не можем да кажем.

Източник: kaldata.com
Разглеждан(а) : 14 пъти!