Nokia потвърди, че готви собствен таблет
 
Витаещите досега слухове, че Nokia се готви да пусне на пазара собствен (най-вероятно Windows 8-базиран) таблет, бяха потвърдени от главния дизайнер на финландската компания.

По всичко личи, че във все по-разгорещяващото се пазарно съревнование в сектора на таблетите скоро ще се включи и известния финландски производител Nokia. Предположения за това усилено циркулират в Интернет през последните 1-2 седмици, но този път информацията, която досега се базираше главно на слухове, беше потвърдена и от официални представители на компанията.
И по-точно потвърждението идва директно от главния дизайнер на Nokia Марко Ахтисаари (Marko Ahtisaari), който е споделил пред финалнското списание Kauppalehti Optio, цититрано от агенция Reuters, че прекарва около две трети от работното си време в проектиране и разработка на таблет.За съжаление, дизайнерът не разкрива повече подробности за самото таблет устройство на Nokia, но очакванията са, че то ще се появи към края на годината и ще работи под управлението на новата операционна система на Microsoft – Windows 8, чийто Metro интерфейс, както е известно, е разработен специално за работа със сензорни дисплеи.

източник: pcworld.bg
Разглеждан(а) : 6 пъти!