Нов Asus ROG Tytan променя формата си с натискането на бутон
 
Въпреки че повечето геймъри предпочитат сами да конфигурират компютъра си, все още има доста компании, които произвеждат модели, специално създадени за видеоигри. Линията Republic of Games Tytan на Asus е една от най-известните в този клас. Наскоро тя се сдоби с нов член - Asus ROG Tytan CG8890, който е специален предимно с външния си вид.

Този компютър има способността да променя формата си при натискането на специален бутон. Бутонът се намира в горната част на кутията и при натиск кара двата странични капака на кутията да се задвижат напред. Те се прибират с повторно натискане на бутона. Лицевата страна на компютъра също има елемент, който се придвижва напред и който може да бъде върнат в предишната си позиция с бутване.

Целта на това придвижване е по-скоро естетическа. При него се разкриват вентилаторите покрити с органични светодиоди както и впечатляващата течна охлаждаща система. Когато компютърът се трансформира в тази форма (наречена Turbo Gear), той достига мощност от 3.8GHz до 4,2GHz, в зависимост от нашите предпочитания.

Що се отнася до вътрешността на компютъра, тя е също толкова впечатляваща: процесор Intel Core i7-3960X, ускорител GeForce GTX 690, 16GB RAM, 2 SSD диска с по 128GB и един HDD с 2TB и звукова карта Asus Xonar DX. Цената на компютъра все още не е обявена, но предвид специфакациите му, тя ще е също толкова впечатляваща.източник: kaldata.com
Разглеждан(а) : 1 пъти!