Нов лаптоп на Toshiba ще може да показва едновременно 2D и 3D картина
 

Моделът Toshiba Qosmio T851/D8CR ще позволява на потребителите да гледат с невъоръжени очи 3D видео в един прозорец, докато в същото време си работят с 2D режим в друг.

Идеите за внедряването на т.нар. автостереоскопични дисплеи (т.е. такива, които не изискват очила за гледането на обемни изображения) в лаптопи, които японската компания Toshiba сподели в началото на годината по време на изложението CES 2011, изглежда са на път да бъдат реализирани и в комерсиални мобилни компютри.

Това може да се съди от предстоящата поява на ноутбука Toshiba Qosmio T851/D8CR, който трябва да излезе на японския пазар по някое време през юли. Дали и кога евентуално устройството ще се появи и в останалата част на света засега не се знае, но и така събитието ще е знаково, тъй като ще прокара пътя на някои нереализирани досега технологии и по-точно на интересни решения, свързани с изобразяването на обемни картини.

Те разчитат на 15,6-инчов LCD дисплей от тип Clear SuperView с резолюция 1920х1080 точки и светодиодна подсветка. За формирането на картината отговаря новият фирмен процесор за изображения SpursEngine. Взети заедно, тези два компонента дават възможност не само за възпроизвеждане на 3D образи, за възприемането на които не са нужни очила, но и за изобразяването им в прозорец. Т.е. потребителите ще могат да гледат с невъоръжени очи 3D видео в прозорец, докато в същото време си работят с 2D интерфейса на програмите или операционната система. Отделно от това SpursEngine технологията може също да конвертира 2D изображение в 3D такова.
pcworld.bg
Разглеждан(а) : 1 пъти!