Охладителят Thermalright Archon Rev. A - размерът има значение
 
Преди около година, асортиментът на компанията Thermalright бе попълнен с процесорен охладител наречен Archon. Този продукт е снабден със 140-милиметров вентилатор и се позиционира от производителя, като охладител за ентусиасти и овърклокъри. Тази есен, споменатият охладител получи втори живот, като бе прероден в по-добър модел, наречен Thermalright Archon Rev. A.
Първото нещо, което хваща окото, когато бъде погледнат охладителя, това е използвания от разработчиците вентилатор. Неговото кодово обозначение звучи като TY-150, а размерът му е 150 мм. Може смело да се каже, че такива "витла" са рядкост в днешните CPU-охладители - преобладават от 120 до 140-мм решения.Физическите размери на анонсирания охладител от Thermalright са 170 (В) x 155 (Д) x 53 (Ш), а размерът без вентилатора е 160 х 140 х 26,5 мм. Радиаторът на охладителя се състои от две секции, сформирани от алуминиеви ребра, през които минават по шест 6мм медни топлинни тръби с никелово покритие от двата края. Тяхното начало започва от медна основа, полирана до огледален блясък.
Вентилаторът в Thermalright Archon Rev. A е със скорост на въртене в диапазона от 500-1100 оборота в минута, а генерираният шум е в рамките на 19-23 децибела. Стойността на представения процесорен охладител от Thermalright е около 53 евро.

kaldata.com
Разглеждан(а) : 1 пъти!