Разпознаване на ириса измества паролите
 
Представете си да влизате във Facebook или eBay само с едно мигване на окото. Нова потребителска джаджа може скоро да направи това възможно.
Създадено от Hoyos Group, устройството с име EyeLock използва разпознаване на ириса като алтернатива на паролите за логване в защитени уеб сайтове и приложения.
EyeLock прилича на палка и се свързва с компютъра чрез USB порт
Въпреки че подобни изобретения вече се употребяват в бизнес и индустриалните среди, Hoyos нарича EyeLock „първото и единствено мобилно устройство за разпознаване на ирис за крайни потребители”, пише CNET News.
На външен вид то прилича на палка и се свързва с компютъра чрез USB порт. След като инсталирате софтуера и изберете сайтовете и приложенията, в които искате да влизате чрез EyeLock, прекарвате скенера пред окото. Той прави снимка на ириса ви, за да свери самоличността ви. След като бъде установено, че това наистина сте вие, веднага ви се дава достъп до съответния сайт. И тъй като сигурността винаги е фундаментален въпрос, от компанията уверяват, че нейната технология е непробиваема.
„Всеки път, когато се логвате, устройството разпознава ириса и създава уникален ключ, който е комбинация от цифри и е различен всеки път, когато влизате, така че да не може да бъде хакнат”, обяснява Трейси Хойос, асистент маркетинг директор в интервю за CNN.
Източник : www.technews.bg
Разглеждан(а) : 16 пъти!