Rollei представиха принтери за снимки от телефона
 
Помните ли как преди всички изкарвахме снимките си на хартия? Цифровите технологии, а по-късно и социалните мрежи, заплашиха тази традиция. Много хора започнаха просто да споделят снимките си в интернет, вместо да ги събират в албуми и да ги показват на приятели, когато им дойдат на гости. Rollei обаче ще се опита да не остави тази традиция да умре.

Компанията наскоро представи два принтера, които се свързват с устройства работещи с iOS или Android. Това оставя място и за таблетите, макар че, както Rollei сами отбелязват, устройствата са предназначени най-вече за принтиране на снимки от смартфони. Имената на двата модела са iSY Photo Printer и iSY WiFi Photo Printer. Принтерите се управляват изцяло от приложението Rollei Photo App, затова по тях няма никакви бутони.Между двата модела няма почти никакви разлики като изключим факта, че iSY WiFi Photo Printer може да се свързва с телефона безжично, посредством Wi-Fi. Иначе връзката между двете устройства може да се осъществи както чрез докинг, така и чрез USB кабел (той се използва и за свързване на принтера с фотоапарати поддържащи PictBridge). Всяка снимка се принтира за 55 секунди върху устойчива на вода и отпечатъци хартия. Всяка касетка стига за 36 цветни снимки без рамка във формат 10 х 15 сантиметра.

Rollei Photo Printer излиза по-късно този месец в черно или бяло за 160 евро. Wi-Fi версията ще се предлага само в черно на цена от 180 евро. Касетките струват по 14 евро всяка, което прави цената на една снимка 38 евро цента.


Източник: Kaldata.com
Разглеждан(а) : 1 пъти!