Samsung иска глобална забрана на новия iPhone 4S
 
Подозират Apple в незаконно ползване на технологии на SamsungЮжнокорейският концерн Samsung Electronics планира да действа за глобална забрана върху продажбите на новия модел iPhone 4S, представен снощи от американския му конкурент Apple, твърди в. "Чосун илбо“, цитиран от ИТАР-ТАСС.
"Възнамеряваме да се обърнем към съда и да се забрани продажбата на новия смартфон", посочи представител на Samsung пред южнокорейското издание.Той добави, че концернът подозира Apple в незаконно използване на технологии на Samsung в новия модел на смартфона и планира да бъде направена експертна оценка.
Напоследък обемът на продажби на Samsung стремително расте и южнокорейците се превърнаха в основен конкурент на Apple на световния пазар на смартфони.
Отношенията между двете компании се изостриха, след като те внесоха една срещу друга искове с обвинения в кражби на технологии и плагиатство, което доведе до забрана на продажбата на южнокорейския таблет в Германия.
Сега компаниите водят няколко паралелни съдебни дела в различни съдилища по света. В края на септември един от вицепрезидентите на Samsung заяви, че концернът възнамерява да обяви "тотална война" на американския си конкурент, отбелязва БТА.
Снощи Apple представи новия си iPhone 4S, който е подобрена версия на четвъртото поколение от мултифункционалния телефон на компанията, с по-мощен процесор и нова система гласови команди, предаде Франс прес.
Анализаторите са разочаровани, че компанията не е представила iPhone 5 (смартфон от пето поколение) с още повече подобрения.
При представянето вчера котировките на акциите на Apple потънаха с 3,7 процента в началото на търговията, след това обаче котировките започнаха да растат и достигнаха 372,5 долара за акция. За цялата сесия спадът на котировките на Apple бе 0,6 процента (2,1 долара), посочва ИТАР-ТАСС, като цитира данни на агенция Блумбърг.

dnes.bg
Разглеждан(а) : 1 пъти!