Samsung показа концепция за гъвкав прозрачен 3D таблет
 
Южнокорейският концерн Samsung е един от най-големите производители на дисплеи в света. През последните месеци инженерите на компанията отделят специално внимание на прозрачните и гъвкави екрани. Производителят публикува в глобалната мрежа кратък видеоклип, в който демонстрира бъдещето на тези технологии, съобщава ресурсът OLED-Info.

В Samsung вярват, че в бъдеще смартфоните и таблетите ще се състоят само от един гъвкав и изцяло прозрачен дисплей, който, освен всичко друго, ще може да показва и 3D изображение. Разбира се, това е само концепция и ще бъдат необходими много работа и време, преди тя да стигне до етапа на производство.

Според Samsung, в бъдеще смартфоните и таблетите ще се състоят именно от един гъвкав и напълно прозрачен дисплей. В допълнение, иновативният екран ще може да показва и 3D изображение.

Концептуалният дисплей, показан във видео клипа, все още е далеч от етапа на комерсиално производство. Според мнозина експерти, именно подобни дисплеи ще се наложат в бъдеще в мобилните устройства.


technews.bg
Разглеждан(а) : 9 пъти!