Ще има безплатен пролог към StarCraft II: Legacy of the Void
 


На изложението E3 2015 компанията Blizzard обяви мини-кампания, наречена StarCraft II: Whispers of Oblivion. Тя ще бъде безплатна за всчики, без значение дали са си купили предишни игри от серията или не – достатъчен е акаунт в Battle.net.Почитателите на култовата стратегия в реално време StarCraft II са милиони, но Blizzard изглежда няма нищо против да зариби още повече. Това изглежда ще е целта на новата разработка на компанията в StarCraft вселената – мини-кампанията StarCraft II: Whispers of Oblivion, която беше обявена по време на изложението Е3 2015.


Важен момент в случая е това, че Blizzard Entertainment ще раздава тази нова игра съвсем безплатно за всички, без значение дали са си купили предишни игри от серията или не и дали възнамеряват да си купят такива вбъдеще. За да се сдобият с Whispers of Oblivion, геймърите просто ще трябва да имат акаунт в Battle.net, за да могат да си свалят инсталационния файл.Според официалнаата информация, Whispers of Oblivion ще предложи три единични мисии, които ще са не само пролог към предстоящото издание Legacy of the Void, но и ще представляват сюжетен мост между него и събитията в предишния епизод Heart of the Swarm. Освен това безплатната игра ще служи като въведение в света на StarCraft и историята на стратегическата серия за хората, които са пропуснали досегашните части. В Whispers of Oblivion геймърите ще могат да научат историята на човечеството, кои са протосите и защо зергите искат да унищожат всичко живо в космоса.


Потребителите, които оформят предварителна поръчка за Legacy of the Void, ще имат възможност да получат ранен достъп до бета-версията на безплатния пролог, която ще е налична за тях още през юли. Финалната версия на играта се очаква по-късно, а в списъка на поддържаните платформи присъстват Windows и Mac OS X. Ето и малпко видео за новата игра:

Източник PC Word

Разглеждан(а) : 1 пъти!