След 2020г. се очаква нова надпревара при процесорите
 
Само допреди няколко години Intel и AMD се надпреварваха за това коя компания ще успее да "изкара" по-голяма тактова честота от своите процесори. Очакванията за 10 GHz-ови процесори обаче бързо се охладиха, когато се разкриха сериозни разходи, цени и препятствия. Оказа се, че огромните тактови честоти не дават достатъчно производителност в замяна на това, кото изискват.
Затова състезанието се пренасочи в сферата на ядрата. 2, 4, 8, 12 и повече ядра в момента дават неподозирана производителност на много по-разумна цена. Според AMD обаче и това състезание доближава своя край, предаде Tom's Hardware. От компанията не очакват някой някога да направи 128-ядрен процесор. Според нея до края на десетилетито лимитът ще бъде достигнат и ще започне новата надпревара при процесорите.
А тя ще бъде за това кой ще успее да интегрира най-много функции в един-единствен чип. Графични процесори и всякакви други функции, които са полезни за потребителите, но не винаги се интегрират в процесорите. Това ще се промени и тези чипове ще могат много повече, като ще се улесни и общата работа на системата.
Digital.bg
Разглеждан(а) : 14 пъти!