Устройство на Fujitsu позволява сканирането на съдържание с пръст
 
Fujitsu представиха иновативна технология за лесно копиране на съдържание от хартиен носител и превръщането му в цифрови данни. Устройството е съставено само от обикновена камера и проектор, като, за да дигитализираме информацията, която виждаме върху хартията, трябва просто да прокараме пръст по съдържанието.

Проекторът проектира осветена рамка, променяща размерите си в зависимост от разстоянието, което изминаваме с пръст, докато в същото време камерата сканира, изрязва и превръща селектираното съдържание в цифров файл. Целият този процес отнема само няколко секунди. Приложенията на подобно устройство са многобройни и със сигурност до пускането му на пазара през 2014 година ще бъдат прибавени още повече.

Тук следва да отбележим, че технологията на Fujitsu не е уникална по рода си. И преди са се правили подобни опити и то от изтъкнати компании и организации като, например, Масачузетския институт по технологии и тяхната Sixth Sense, Microsoft и концептуалния им хоризонтален компютър PixelSense и други.

На видеото по-долу можете да видите технологията в действие.Вижте повече:
Kaldata.com
Разглеждан(а) : 3 пъти!