В Windows ще разрешат да се защитават папките с пръстов отпечатък
 
Операционната система Windows 8.1 ще получи вградена поддръжка на скенери на пръстови отпечатъци, съобщава The Verge, позовавайки се на представители на Microsoft.

Работата със скенери е била възможна и в предишните версии на операционната система, но драйвери и софтуер за устройствата са осигурявали други компании. Windows 8.1 ще "разпознава" скенерите без допълнителни програми.Потребителят ще може да обвързва с отпечатъка си акаунта си в Microsoft. Това ще му даде възможност за вход в системата, покупка на програми или авторизация в приложения, просто полагайки пръста си върху скенера. В допълнение, с пръстовите отпечатъци ще могат да се "защитават" и лични папки.

От Microsoft отбелязват, че вградената поддръжка е станала възможна благодарение на тясното сътрудничество с "двама или трима" производители на скенери за пръстови отпечатъци. Компанията също така призова своите партньори да вградят такива устройства в лаптопи, таблети, клавиатури и мишки.

Windows 8.1 представлява основен ъпдейт за операционната система Windows 8. Бета версията ще бъде пусната на 26 юни. Сред останалите важни нововъведения, които се очаква да бъдат реализирани в Windows 8.1, е присъствието на бутона "Start", който липсваше в осморката.

Източник: kaldata.com
Разглеждан(а) : 14 пъти!