Windows to Go - Windows 8 в джобен формат
 
Microsoft анонсираха една доста вълнуваща опция в Windows 8, която, за съжаление, няма да бъде достъпна за всички. Опцията е част от Windows 8 Enterprise и се нарича Windows to Go. Както името само подсказва, това е начин да носим цялата си операционна система с нас, където и да отидем.

Както посочихме малко по-горе обаче Windows to Go не е за всички. Първо, тя е достъпна само в Enterprise изданието или тази версия на операционната система, която е предназначена за бизнеса. За съжаление, дори потребителите на Windows 8 Pro няма да могат да я използват.

Второто условие е да разполагаме с достатъчно голяма флаш памет, която би побрала в себе си както софтуера, така и съдържанието на операционната ни система. Флашката трябва да е и голяма и бърза. Минималният й капацитет трябва да е 32GB и е препоръчително да поддържа технологията USB 3.0.Ако горните две условия са изпълнени, то Windows to Go може да бъде наистина полезна. Това да имаме цялата си операционна система на флашка означава, че бихме имали достъп до "компютъра си" от всякъде - от интернет кафенето, от дома на някой приятел, от библиотеката или от хотела, в който сме отседнали.

Източник: Kaldata.com
Разглеждан(а) : 1 пъти!